۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۶
کد مطلب : ۲۱۶۱۴
نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره؛

ما هم باید در توافق نقش داشته‌باشیم/ ایرانی‌ها از اوباما نمی‌ترسند

طرح "بازبینی توافق با ایران" به اوباما اجازه نمی‌دهد طی مدت ۶۰ روزه که کنگره در حال بازبینی توافق نهایی است، تحریم‌ها علیه ایران را متوقف کند.
ما هم باید در توافق نقش داشته‌باشیم/ ایرانی‌ها از اوباما نمی‌ترسند
به گزارش جهانبین نیوز، بازی آمریکایی‌ها درباره برنامه هسته‌ای ایران پس از تفاهم صورت گرفته و قرائت بیانیه در شهر لوزان، وارد مرحله جدیدی شده است. رئیس جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی سنا، بار دیگر بررسی طرح "بازبینی توافق با ایران" را مطرح کرده است.

در پیش نویس این طرح آمده است:‌ «رئیس جمهور باید ظرف پنج روز پس از رسیدن به توافق با ایران بر سر برنامه اتمی، متن موافقتنامه و کلیه مواد و پیوست های مرتبط آن را تسلیم کمیته های مربوطه در کنگره کند.»

این طرح به اوباما اجازه نمی‌دهد طی مدت ۶۰ روزه که کنگره در حال بازبینی توافق نهایی است، تحریم‌ها علیه ایران را متوقف کند.

کاخ سفید گفته است که هر طرح کنگره را که به مذاکرات با ایران صدمه بزند وتو خواهد کرد.

برخی تحلیلگران، نزاع جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها را جنگ زرگری و نمایشی داخلی در آمریکا می‌خوانند تا از این طریق بر مذاکرات تأثیر بگذارند. گروه دیگری از تحلیلگران، اختلاف دیدگاه‌ها و نزاع‌های لفظی تا این مرحله را عادی می‌دانند و معتقدند در نهایت هر دو حزب بر سر منافع ملی، اشتراک نظر دارند.

خبرگزاری رویترز گزارش داد که سناتور کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا ابراز تمایل کرده است تا پیش از قضاوت در مورد هر گونه توافق با ایران، منتظر نهایی شدن تفاهم نامه لوزان خواهد شد.

وی تفاهم لوزان را محکوم نکرد اما در مورد بخش های مربوط به بازرسی ها و روایات متفاوتی که دولت های آمریکا و ایران در مورد نکات مورد توافق ارائه کردند ابراز نگرانی کرد.

به نوشته بی بی سی، کورکر روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز گفت که هرچند از حمایت بعضی دموکرات ها از جمله چارلز شومر، سناتور یهودی اهل نیویورک برخوردار است، اما نمی داند که ۶۷ رای لازم برای مصون کردن آن در برابر وتو را خواهد داشت یا نه. او گفت که امروز می تواند از ۶۴ یا ۶۵ رای در سنا - که اکثریت آن دست جمهوری خواهان است - مطمئن باشد.

او گفت: «ببینید، رئیس جمهور باید این را نزد مردم آمریکا به کرسی بنشاند و کنگره باید در این فرآیند نقش داشته باشد.»

سناتور جمهوری‌خواه که بی بی سی او را "یک چهره میانه‌رو" معرفی کرده، با وجود مخالفت‌هایش می‌گوید قصد تخریب تفاهم با ایران را ندارد. او گفت: «این بدان معنی نیست که توافقی در کار نخواهد بود، اما این توافق باید از آزمون زمان بگذرد.»

به گزارش روزنامه واشنگتن پست دموکرات هایی که از تفاهم لوزان حمایت می کنند به همکاران خود اخطار داده اند که پشتیبانی از طرح سناتور کورکر مذکرات را تخریب می کند. سناتور دموکرات کریس مورفی گفت که دموکرات هایی که از این مصوبه حمایت کنند "مسئول ناکامی مذاکرات خواهند بود."

پیشتر در روز جمعه گزارش شد که آقای اوباما تلاش برای به کرسی نشاندن تفاهم نامه لوزان در کنگره را آغاز کرده است.

"اریک شولتز" سخنگوی کاخ سفید گفت که آقای اوباما روز جمعه با هر چهار رهبر کنگره - رهبران اکثریت و اقلیت در هر دو مجلس - گفتگو کرده است.

واشنگتن پست هم نوشت که تونی بلینکن معاون وزارت خارجه پیش از اعلام تفاهم نامه لوزان با سناتور کورکر تماس گرفت که بخشی از تلاش شدید کاخ سفید برای راضی کردن کنگره است.

همزمان یک سناتور برجسته دموکرات به انتقاد بنیامین نتانیاهو از تفاهم نامه ژنو واکنش نشان داده است.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی این تفاهم را تهدیدی برای موجودیت اسرائیل خوانده است. او در مصاحبه ای در روز یکشنبه با شبکه سی‌ان‌ان مدعی شد که چارچوب اعلام شده برای توافق "راه ایران برای رسیدن به بمب را هموار می‌کند."

اما سناتور "دایان فاینستاین" از چهره های ممتاز حزب دموکرات به خصوص در موضوع سیاست خارجی گفت که این چارچوب موجودیت اسرائیل را تهدید نمی کند.

سایت آمریکایی رادیو فردا (RADIOFARDA) به فشارهای جمهوری‌خواهان اشاره کرده، نوشته است: جمهوری‌خواهان در سنای آمریکا همچنان بر خواسته خود برای آنکه در کنگره آن کشور در مورد توافق نهایی با ایران رای‌گیری شود، پای می‌فشارند؛ اما این رای‌گیری احتمالی ممکن است پس از آنکه تفاهم فعلی به یک توافق جامع و نهایی تبدیل شد، انجام شود.

سناتور باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی آمریکا در سنا، ۱۶ فروردین، به خبرنگاران گفته است که رئیس‌جمهوری ایالات متحده لازم است تا افکار عمومی را در مورد توافق نهایی با ایران "قانع کند" و در این رابطه "کنگره هم باید نقش داشته باشد".

پیشتر سناتورهای دموکرات و جمهوری‌خواه توافق کرده بودند رای‌گیری برای تصویب این طرح «دست‌کم تا نیمه آوریل»، ۲۶ فروردین ۱۳۹۴، به تاخیر بیفتد.

سایت صدای آمریکا (VOA) نیز چنین نوشته است: کورکر، رئيس کميته روابط خارجی سنای آمريکا می‌گوید زير بار يک توافقنامه بد نمی رود.

پیشتر رئيس جمهوری آمريکا گفته بود سياسی بازی های حزبی در واشنگتن ممکن است چشم انداز رسيدن به توافق هسته ای با ایران را به خطر بياندازد.

لیندزی گرام، یک سناتور دیگر جمهوریخواه نیز روز یکشنبه به شکبه خبری سی.بی.اس گفت توافق پیشنهادی با ایران یک «توافق بد» است، اما این بهترین توافقی است که دولت اوباما می تواند به آن برسد چرا که به گفته این سناتور، «ایرانی ها از او نمی ترسند و به او احترام نمی گذارند.»

او گفت ترجیح می دهد که منتظر بماند تا یک رئیس جمهوری دموکرات یا جمهوریخواه جدید در ژانویه ۲۰۱۷ رهبری آمریکا را بدست بگیرد و دوباره در این مورد تلاش کند.

لیندزی گرام گفت فکر می کند که می توان به یک توافق بهتر اتمی با ایران دست یافت.

او گفت هیلاری کلینتون، وزیر سابق امورخارجه آمریکا می توانست به توافق بهتری با ایران برسد و در میان جمهوریخواهان، شاید به جز سناتور رند پال، بقیه می توانند بهتر از باراک اوباما با ایران به توافق برسند.

انتهای خبر/۱۰۲۴ج
مرجع : پایگاه خبری جام
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

ساعت:

۰۸:۴۶:۳۷

24 Nov 2024